Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

(Download) "Kampen om SAAB" by Jonas Fröberg * Book PDF Kindle ePub Free

Kampen om SAAB

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: Kampen om SAAB
  • Author : Jonas Fröberg
  • Release Date : January 17, 2015
  • Genre: Social Science,Books,Nonfiction,
  • Pages : * pages
  • Size : 765 KB

Description

Initierat om Saabs dramatiska ödesÄr
Det var omöjligt. Dödsdömt. Men det gick. Det hÀr Àr hela historien om Saabs ÄrslÄnga kamp för överlevnad, en tempofylld reportagebok som bjuder pÄ unika inblickar bakom kulisserna.
I februari 2009 stod det klart att lilla Saab med ett snabbt snitt skulle skĂ€ras loss frĂ„n det akut krisande General Motors. En överlevnadskamp började. I fören stod vd Jan-Åke Jonsson, som en kapten pĂ„ ett kapsejsande skepp, och vĂ€grade ge upp. Oavsett vad som hĂ€nde. Och det hĂ€nde osannolikt mycket. NĂ€stan varje dag under ett helt Ă„r kastades TrollhĂ€tteborna mellan hopp och förtvivlan.
Det hÀr Àr hela den nervdallrande och osannolika historien om Saabs ödesÄr, en berÀttelse som tar oss frÄn Ovala rummet i Washington via Rosenbad till GM:s huvudkontor i Detroit. Och naturligtvis till de anstÀllda pÄ den nedlÀggningshotade Stallbackafabriken i TrollhÀttan.
Jonas Fröberg har följt turerna pÄ nÀra hÄll och skriver initierat om med stor nerv om alla inblandade: Victor Muller, Christian von Koenigsegg, Maud Olofsson, Bob Lutz och Vladimir Antonov.
Men den hÀr historien handlar ocksÄ om starka kÀnslor. MÄnga Àlskar sina Saabar och den eviga underdogen Saab, som nÀstan aldrig gÄtt med vinst, Àr en del av den svenska folksjÀlen - en nationalsymbol som hjÀlpt oss att definiera oss som svenskar, pÄ samma sÀtt som till exempel Abba och Ingemar Johansson. Men hur ser framtiden för Saab ut?


PDF Ebook Download "Kampen om SAAB" Online ePub Kindle