Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

(DOWNLOAD) "Kamppladser" by Jakob Mathiassen & Jakob Mathiassen og Klaus Buster Jensen ~ Book PDF Kindle ePub Free

Kamppladser

📘 Read Now     📥 Download


eBook details

  • Title: Kamppladser
  • Author : Jakob Mathiassen & Jakob Mathiassen og Klaus Buster Jensen
  • Release Date : January 30, 2014
  • Genre: Social Science,Books,Nonfiction,
  • Pages : * pages
  • Size : 2692 KB

Description

Betonarbejderen Jakob Mathiassen er tilbage – med en bog om de mange konflikter, der har udspillet sig på de danske byggepladser siden EU’s østudvidelse trådte i kraft for ti år siden. På få år er spillereglerne på de danske byggepladser lavet helt om. Entreprenører og bygherrer bruger billig arbejdskraft fra Polen og resten af Østeuropa og presser danske håndværkere ned i løn og ud af pladserne. De danske håndværkere og deres fagforeninger har svaret igen med blokader og aktioner mod løndumping.

Bogen ser kritisk på fagbevægelsen såvel som på arbejdsgiverne. Omdrejningspunktet i bogen er beskrivelser af en række navngivne byggepladser rundt om i landet og de mennesker, der har arbejdet eller blokeret den pågældende plads. Læseren kommer med til demonstration tidligt om morgenen og følger de dramatiske arbejdskampe og deres aktører.

Mellem kapitlerne om de enkelte byggepladser findes fakta-kapitler, der går i dybden med de politiske og økonomiske temaer, der har betydning for, hvordan østudvidelsen har påvirket byggebranchen. Fakta-kapitlerne er skrevet i samarbejde med journalist Klaus Buster Jensen.

Som i BETON – HISTORIER FRA SKURVOGNEN lægger Jakob Mathiassen i KAMPPLADSER ekstra vægt på den levende fortælling om rigtige menneskers liv og hverdag.


Free Books Download "Kamppladser" PDF ePub Kindle