Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

[Download] "Kan vi rÀdda Europa?" by Thomas Piketty # Book PDF Kindle ePub Free

Kan vi rÀdda Europa?

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: Kan vi rĂ€dda Europa?
  • Author : Thomas Piketty
  • Release Date : January 20, 2015
  • Genre: Social Science,Books,Nonfiction,
  • Pages : * pages
  • Size : 729 KB

Description

Kan Europa ta sig ur skuldkrisen? Finns det en framtid för eurosamarbetet? Har den sÄ kallade "trojkan" agerat pÄ rÀtt sÀtt? Hur kan EU bromsa en skenande social och ekonomisk ojÀmlikhet?
Det senaste decenniet har varit en omvĂ€lvande epok – inte minst sett ur ett europeiskt perspektiv. Den globala finanskrisen och framvĂ€xten av populistiska rörelser har inneburit hĂ„rda prövningar för ett redan ifrĂ„gasatt EU-samarbete.
VÀrlden har ocksÄ krympt till följd av globaliseringen och ingen aktör kan ensam möta utmaningarna vi stÄr inför. Samtidigt prÀglas vÄr tid av konflikter, protektionism och kortsiktighet, vilket bakbinder de institutioner till vilka vi sÀtter vÄrt hopp.
"Kan vi rÀdda Europa?" spÀnner över mÄnga teman; utbildningssystemens behov av reformer, skatteparadis och rÀttvisa skatter, den globala finansmarknaden, USA:s roll i vÀrlden, konflikten i Mellanöstern, Kinas framvÀxt samt EU:s behov av ökad demokrati och samarbete.
Thomas Piketty Àr professor i nationalekonomi vid Paris School of Economics och författare till "Kapitalet i det tjugoförsta Ärhundradet". "Kan vi rÀdda Europa?" innehÄller ett urval av texter skrivna Ären 2005-2015.
"Alla som Ă€r intresserade av de stora krafter som formar samhĂ€llet kommer behöva relatera till Thomas Piketty." –Dagens Nyheter
"Thomas Piketty har förvandlat vĂ„r ekonomiska diskurs; vi kommer aldrig mer att tala om förmögenheter och ojĂ€mlikhet som vi har gjort hittills." –New York Times


Download Ebook "Kan vi rÀdda Europa?" PDF ePub Kindle